pirmdiena, 2012. gada 27. februāris

Svētku klinģeris!

Svētku klinģeris:
Sastāvdaļas:
1. Sviests vai margarīns 100 g.
2. Ola 1 gab paliela.
3. Milti 500 g + vēl mīcot ap 1glāze.
4. Piens 1 glāze (250ml).
5. Eļļa 50 ml.
6. svaigais raugs 50 g.
7. Cukurs 1/2 - 1 glāze.
8. Rozīnes 150g.
9. Viena citrona miziņa.
10. Sāls 1/2 tējk.
11.1/2-1 tēj.k kurkuma.
12. 1/2 tēj.k kardamons.

Pagatavošana:
Raugu ieliek trauciņā, uzberam ap 1 ēd.k cukuru,,pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu un izmaisām, tad izmaisām pakusušo raugu līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus kopā ar kurkumu un kardamonu, iemaisām piena/rauga bļodā.
Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni, tad tās nokāšam un apviļājam miltos. Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā. Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām. Mīklu liekam bļodā,pārklājam ar pārtikas plēvi, tad apsedzam ar dvieli un liekam uzsildītā ap 40 grādiem cepeškrāsnī, kas jau izslēgta. Raudzēju ap 40 minūtēm, tad izmīcu un lieku atpakaļ vēl raudzēties ap 40 minūtēm. Es skatījos, kad mīkla divas reizes palielinajās, tad gatavs.
 Uzraudzēto mīklu izņēmu, izveidoju formu, pārsmērēju ar sakultu olu, pāri pārkaisīju drupačas, kas gatavojas sekojoši: Sasmalcināti rieksti, cukurs,milti, sviests, viss aptuveni vienādā daudzumā, sadrupināju drupačās un liku saldētavā, tad, kad sasalušas drupačas, tās var vieglāk pielikt pie kliņģera.
Cepu ap 180 grādos ap 30 minūtēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru